Større synlighed på Google med Answer Boxes

Answer Boxes er en funktion, der viser sig øverst på SERP som en indrammet og fremhævet tekst over de organiske søgeresultater. Answer Boxes har til hensigt at give et svar direkte i søgeresultatsiden.

Større synlighed på Google med Answer Boxes

Answer Boxes er en funktion, der viser sig øverst på SERP som en indrammet og fremhævet tekst over de organiske søgeresultater. Answer Boxes har til hensigt at give et svar direkte i søgeresultatsiden.

Når du søger på Google, vil søgemaskinen gerne give dig det bedste og mest præcise svar på dit spørgsmål. Denne funktion har gennem de seneste år udviklet sig – fra forbedrede søgeresultater til Knowledge Graphs og til Answer Boxes.

Hvis du for eksempel undrer dig over, hvad en stjerne er og Googler “hvad er en stjerne”, vil du se følgende:

 

Google Answer Boxes

 

Answer Boxes giver altså brugeren et specifikt svar med blot ét enkelt klik. Efter først at have fået relevant information, er der også god mulighed for, at brugeren klikker videre til selve hjemmesiden for at læse mere.

Answer Box-funktionen kan fremkomme forskelligt. Eksemplet herover viser et tekststykke, men Answer Boxes kan ligeledes vises som lister eller tabeller.

Ofte følger Answer Boxes en hvem/hvad/hvordan-struktur. Det kunne eksempelvis være som i nedenstående:

 

Answer Box på Google

Som det fremgår, handler Answer Boxes om at være konkret, hvilket stiller krav til godt og specifikt indhold på hjemmesiden.

 

Hvorfor er Googles Answer Boxes relevant for dig som virksomhed?

Din virksomhed behøver ikke nødvendigvis at ligge øverst på Google for at få sit indhold vist i Answer Boxen. Selvom siden eksempelvis ligger på plads 4 eller 5, er der mulighed for også at få en Answer box på samme søgeresultatside, så du i høj grad dominerer siden. Den helt store fordel ved Answer Boxes er dermed den omfattende synlighed på SERP. Formår du at fange brugerne her, er der også mulighed for at tiltrække endnu flere besøg til din hjemmeside.

Så hvis din content er struktureret korrekt og du opnår answer boxes på dine vigtige søgeord, vil du kunne slå konkurrenterne i synlighed.

Eksempelvis opnår Stjerne-Chrom i nedenstående eksempel en langt højere eksponering, end hvis de kun havde et “almindeligt” organisk resultat på søgeresultatsiden:

 

Rich snippets - answer box

 

Arbejdet med Answer Boxes handler altså i høj grad om content, hvilket giver en række fordele, og kan hjælpe med at øge din online synlighed.

I fremtiden vil Google formentlig videreudvikle sin Answer Box-funktion yderligere – ikke mindst på grund af den nylige patentering af teknologien bag funktionen. Det betyder, at det kan være en fordel allerede nu, at udarbejde en strategi for at opnå Google Answer Boxes.

 

Hvordan opnås en Google Answer Box?

Udviklingen og implementeringen af en effektiv Answer Box-strategi kan inddeles i forskellige trin. Vi anbefaler følgende, når du forsøger at trigge en Google Answer Box:

 

  1. Undersøg hvilke spørgsmål dine besøgende stiller og besvar spørgsmål om dit produkt eller service ud fra “hvad…?”, “hvordan…?”, “hvorfor…?”.
  2. Undersøg om der allerede findes Answer Boxes du kan “overtage” ved at lave en bedre besvarelse end konkurrenten.
  3. Sørg for at have en desktop- og mobil-venlig hjemmeside
  4. Optimer siden så den bliver rangeret blandt de 10 første resultater
  5. Vær konkret og skriv gerne så kort og specifikt som muligt
  6. Optimer dine brugerstatistikker fra Analytics; lav afvisningsprocent, høj gennemsnitlig tid på siden, højt antal viste sider pr. besøg osv.
  7. Opsæt struktureret data på hjemmesiden
  8. Kvalitetslinks ind til siden

 

Herudover er det selvfølgelig vigtigt, at din hjemmeside generelt er optimeret ift. SEO. I sidste ende er det nemlig Googles algoritme, der beslutter hvilket indhold, der opnår Answer Boxes, men med vores anbefalinger, har du mulighed for at påvirke resultatet.

Så som det gælder med alle topplaceringer på Google, er det en forudsætning at der arbejdes kontinuerligt med analyse og optimering, når du vil opnå eller fastholde de gode resultater.

 

 

Find ud af om vi er det rette match for din virksomhed

Skriv dig op og bliv kontaktet - så tager vi en helt uforpligtende dialog.