Hvad er Google Shopping?

Google Shopping er det visuelle alternativ til traditionelle søgeannoncer. Annoncerne kommer frem, når man som forbruger søger på et produkt på Googles søgemaskine og består af et produktbillede, en beskrivelse og produktets pris.

Udover annonceringsdelen har Google Shopping en integreret prissammenligningstjeneste, hvor forbrugeren kan specificere sin søgning ved at angive et bestemt ønsket prisniveau på en vare.

Hvad er Google shopping?

 

Google får milliardbøde

Som mange sikkert har hørt, har Google fået en bøde på 18 milliarder af EU-kommissionen for overtrædelse af EU’s konkurrenceregler. En afgørelsen, som Google lige nu overvejer at appellere.

Kort sagt handler sagen om, at EU-kommissionen har afgjort, at Google misbruger sin dominans på markedet for søgemaskiner. Det gør de ved at vise resultatet for sin egen prissammenligningstjeneste, Google Shopping, som det første, når forbrugere bruger Googles søgemaskine. EU-kommissionen er samtidig kommet frem til, at Googles søgealgoritmer gør, at konkurrerende prissammenligningstjenester ofte først vises på side fire ved en Google-søgning.

EU-kommissionen mener derfor, at Google forvrider konkurrencesituationen samtidig med, at forbrugeren ikke får en oplagt mulighed for selv at vælge hvilken prissammenligningstjeneste de ønsker at bruge.

 

Google appellerer muligvis

Google er uenig i afgørelsen og mener ikke, at deres metode er ulovlig. I følge Google er Shopping en stor hjælp til forbrugeren, som viser tusindvis af både små og store annoncører, der relaterer sig til det produkt, som forbrugeren søger på. 

Hvis Google ikke anker sagen, bliver de nødt til at ændre på produktet som det ser ud i dag. Her er det vores forventning, at det kan give adgang til andre og nye spillere på markedet. På den måde, kan der komme endnu flere forskellige online tjenester for annoncører. For vores kunder er den positive side, at de får flere muligheder samtidig med, at det kan komme til at betyde billigere annoncering. Dette grundet den mere naturlige konkurrence der kan opstå.

Det er som sagt en sag, som vi hos Green.Click følger tæt og hvis du som kunde eller forbruger har yderligere spørgsmål til, hvordan Google Shopping fungerer er du velkommen til at kontakte os.

Lad os styrke din online position!

Få et tilbud på telefon 70 230 540